Chat with us, powered by LiveChat

Aangifte CAP (Ierland)


Sinds 2015 is elke Belg verplicht zijn buitenlandse effectenrekening te melden aan het Centraal aanspreekpunt (CAP) van de Nationale Bank van België (NBB). Wanneer u een effectenrekening opent via LYNX , wordt een effectenrekening geopend in naam van e­­n voor rekening en risico van de klant bij Interactive Brokers Ireland Limited.

Dit staat ook eenduidig vermeld in onze Algemene Voorwaarden die u hier kan nalezen.

De instructies kunt u terugvinden op de website van de Nationale Bank van België.
www.nbb.be: praktische modaliteiten

U kan op twee manieren (papier of elektronisch) uw verplichtingen vervullen aangaande de melding van geopende rekeningen in het buitenland. U heeft volgende verplichtingen:

  • ofwel de eerste melding van een rekening in het buitenland (beschikbaar sedert mei 2015);
  • ofwel de wijzigingen die de belastingplichtige wenst aan te brengen aan rekeningen die in een vorige aangifte vermeld zijn. Deze zijn beschikbaar sedert december 2015.

Opdat de aangifte volledig en correct zou zijn, is het noodzakelijk dat u gebruik maakt van de verklarende nota’s die  werden opgesteld door de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën, ongeacht de meldingswijze die u kiest, en dat u alle aangegeven bepalingen respecteert.

CAP Ierland LYNX
1
2
3
4
5
6
1Hierbij vult u uw rekeningnummer in. Dit begint altijd met een ‘U’, gevolgd door enkele cijfers. Dit nummer kunt u terugvinden op het platform en heeft u ook toegestuurd gekregen bij de opening van de rekening.

2De rekeningen van LYNX worden aangehouden bij Interactive Brokers LLC.

3De rekening werd geopend in Ierland.

4Het oudste tijdperk: Wanneer werd de rekening geopend? Jaartal volstaat (Zichtbaar in uw account details of het document dat u werd toegestuurd bij de opening van de rekening)

5We zijn enkel een introducing broker en zodoende beschikken we niet over een BIC-code, zie puntje 6

6Dit is het volledige adres van de instelling.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX