Chat with us, powered by LiveChat

Positie sluiten middels het Dollar For Lot formulier

De kans bestaat dat u een positie uit uw portefeuille niet via de normale weg in de markt kunt sluiten. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld een delisting van de beurs, of een faillissement van het bedrijf. Deze posities kunnen dan worden gesloten middels een zogeheten Dollar For Lot formulier. U geeft dan toestemming om uw positie uit uw portefeuille te laten verdwijnen. U krijgt daar dan een symbolisch bedrag van 1 USD voor terug. In dit artikel laten we u zien hoe u dit zelf via uw handelsplatform en Account Management kunt doen.

1

Een positie die u middels een Dollar For Lot formulier moet sluiten herkent u als volgt. Achter de tickercode ziet u DOLLR4LOT staan 1. U kunt deze positie vervolgens sluiten door, net als normaal, een sluitingsorder aan te maken. U wordt dan gevraagd om het Dollar For Lot Agreement te ondertekenen in uw Account Management. Als u dit gedaan heeft dient u nogmaals de sluitingsorder aan te maken. De order zal verstuurd worden, waarna de positie normaliter in de loop van de handelsdag wordt gesloten. Hieronder vindt u de uitgebreide instructies.

Klik met de rechtermuisknop op de betreffende positie en klik op Sluiten (of Close) 1. Het orderticket komt tevoorschijn. Hier ziet u achter de bestemming DOLLR4LOT staan 2. Verzend de order 3.

1
2
3

 

Vervolgens krijgt u eerst een scherm over Market Order Confirmation. Klik hier op Accept and Continue 4. U krijgt dan de melding over het Dollar For Lot Agreement. Als u op de link klikt opent automatisch uw Account Management 5.

4
5

Onderteken het formulier door uw naam in te vullen in het daarvoor bestemde veld 1. Klik vervolgens op Continue 2. U krijgt daarna de melding dat het formulier juist ondertekend is.

1
2

U dient nu nogmaals een sluitingsorder aan te maken. Klik wederom rechtermuisknop op de positie en klik op Sluiten (of Close) 1. Vervolgens krijgt u weer het orderticket tevoorschijn welke u wederom verzendt. Let op dat u vervolgens het vinkje aan zet bij “I accept. Transmit order” 2. Klik tot slot op Overschrijven en Uitvoeren 3.

1
3
2

 

Het order is nu verstuurd. U ziet nu de orderregel staan. De orderstatus is waarschijnlijk lichtblauw, of paars 4. De positie zal nu in de loop van de handelsdag worden gesloten.

4

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX