Chat with us, powered by LiveChat

Hoe kan ik aandeel- of keuzedividend in het TWS handelsplatform terugvinden?

Als een bedrijf aandeel- of keuzedividend uitkeert, ontvangt u dividendrechten. U kunt dit nakijken door linksboven in het handelsplatform op het kopje Rekening 1 te klikken. Zie ook onderstaande afbeelding:

1
Er opent zich een nieuw scherm waarin uw rekeninggegevens worden weergegeven. Onder het zesde vetgedrukte kopje Portefeuille kunt u zien hoeveel dividendrechten u in bezit heeft.
2
3
In bovenstaand voorbeeld ziet u de dividendrechten van Aalberts en Unilever met als effect omschrijving AALB.RTS 2 en UN.RTS 3. Indien in uw portefeuille een positie staat die eindigt op .RTS, dan betekent dit dat u rechten van een bedrijf heeft ontvangen voor een bepaalde bedrijfsactie. Naast een stock- of keuzedividend kan dit ook betrekking hebben op bijvoorbeeld een claimemissie.

 

Let op: indien een bedrijf aandeeldividend uitkeert, worden de dividendrechten automatisch omgezet in aandelen.

 

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX