Chat with us, powered by LiveChat

Tweestapsverificatie

Met behulp van LYNX Key kunt u gemakkelijk, snel en veilig inloggen bij de diverse platformen van LYNX.

Tweestapsverificatie bij LYNX

De LYNX Trading App biedt u een veilige manier om in te loggen op uw handelsplatformen, LYNX+ en het Account Management middels LYNX Key. Na het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord ontvangt u een pushmelding via de app, die u opent en vervolgens bevestigt.

LYNX Key via LYNX Trading App

Met LYNX Key kunt u snel en veilig inloggen. De tweestapsverificatie werkt via LYNX Trading ook zonder internetverbinding.

Stap 1 - Downloaden

LYNX Key is onderdeel van de LYNX Trading App. Download de app uit de Apple App Store of via Google Play.

 

Scan de onderstaande QR code met uw telefoon.

Stap 2 - Activeren

Nadat u hem geïnstalleerd heeft opent u de applicatie en drukt u linksboven op Services. Klik vervolgens op Register Two-Factor en daarna op Continue.

Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik daarna op Continue. Selecteer uw telefoonnummer en klik op Get Activation SMS. U krijgt nu een SMS met een activatiecode.

Vul deze activatiecode in en klik op Activate. Tot slot dient u de activatie te bevestigen met uw TouchID of FaceID. Hierna is de LYNX Key volledig geactiveerd.

PIN toevoegen voor Android

Bij activering via Android dient u een pincode in te stellen waarmee u uzelf verifieertbinnen de app (of gebruik vingerafdruk of gezichtsherkenning). U kunt de PIN-specificaties bekijken door op het “+”-symbool naast PIN-specificaties te tikken.

Stap 3 - Zo werkt het

Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord in het handelsplatform, LYNX+, of het Account Management.

Nadat u op Login heeft geklikt, wordt er een notificatiebericht naar uw smartphone verstuurd. Let op, mocht u geen notificatiebericht hebben ontvangen op uw smartphone, dan kunt u inloggen middels een Challenge. Volg dan de instructies hieronder. 

Klik dit bericht aan op uw smartphone. De LYNX Trading app wordt nu opgestart. Vervolgens kunt u het inloggen voltooien middels uw ‘Touch ID’, 'Face ID' of uw aangemaakte PIN.

Het inloggen is nu voltooid. U bent nu ingelogd in een van de handelsplatformen of in het Account Management.

Wat als u geen notificatie heeft ontvangen?

Klik op Click here if you did not receive the notification (afbeelding 1)

Open handmatig de LYNX Trading app, klik allereerst bovenin op Services (afbeelding 2) en klik vervolgens op Authenticate (afbeelding 3). Vul daar de Challenge die u wordt gegeven en klik daarna op Generate Response (afbeelding 4).

Er wordt nu een Response String (afbeelding 5) gegenereerd. Deze vult u tot slot in in de daarvoor bestemde velden en klik op OK.

Gebruik de groene knoppen om te switchen tussen de afbeeldingen.

Resetten (optioneel)

Mocht u de LYNX Key wensen te resetten, dan kunt u eenvoudig de applicatie van uw telefoon verwijderen en opnieuw installeren. Vervolgens kunt u deze stappen weer opnieuw volgen.

Let op;Indien u gevraagd wordt om oude instellingen te herstellen, kunt u hier het beste voor "nee" kiezen. Eventueel dient u dan wel de Service Desk te contacteren om u Key via een tijdelijke code opnieuw in te stellen.

SMS methode

Als alternatief om uw effectenrekening te beveiligen kunt u ook de SMS-methode gebruiken.

Let op: de SMS-methode kan alleen worden geactiveerd als LYNX Key nog niet is geactiveerd.

Log in op uw Account Management met uw LYNX inloggegevens. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op Verifiëren naast je mobiele nummer. U ontvangt dan een activerings-sms op uw mobiele nummer, die u in het daarvoor bestemde veld invoert. Zo wordt de SMS methode geactiveerd.

Handmatig activeren

Zodra u ingelogd bent in het Client Portal / Account Management, kunt u nadat u op Settings gedrukt heeft klikken op uw mobiele nummer. Als u op het pensymbool klikt, kunt u in de volgende pagina uw telefoonnummer aanpassen. Voer het nummer met de bijbehorende landcode in.

Vervolgens kunt u uw mobiele telefoonnummer voor de SMS-TAN-procedure verifiëren met een bevestigingscode. Klik hiervoor op de knop Verifiëren in de kolom Geverifieerd per sms.

U wordt nu gevraagd om de bevestigingscode in te voeren. Deze wordt via SMS naar uw mobiele telefoon gestuurd. Controleer uw inkomende berichten. Voer de vijfcijferige TAN uit het bericht in het veld rechts van het bevestigingsnummer in en klik vervolgens op Volgende. Zo werd de SMS-TAN-procedure geactiveerd.

Als de SMS methode is geactiveerd en u logt in in het Account Management of op een van onze handelsplatformen, wordt u na het invoeren van uw toegangsgegevens gevraagd om een ​​beveiligingscode in te voeren.

Deze wordt u per SMS toegestuurd. Controleer inkomende berichten op uw mobiele telefoon. Voer na ontvangst de vijfcijferige beveiligingscode in het veld in het inlogvenster in en bevestig vervolgens door op Inloggen te klikken.

Let op:
Het kan voorkomen dat een SMS niet ontvangen wordt, daarom raden wij eenieder aan om gebruik te maken van LYNX Key.

Let op:
Beheert u een effectenrekening met meerdere gebruikers, dan moet de procedure voor elke individuele gebruiker geactiveerd worden.

Indien u geen bericht heeft ontvangen, dan kan het zijn dat u de berichtgeving heeft uitgeschakeld voor de applicatie. Deze kunt u weer aanzetten en het opnieuw proberen, echter kunt u ook handmatig inloggen.

U klikt dan op 'Click here if you did not receive the notification', dan ontvangt u een Challenge Code op uw scherm.

Als u dan handmatig de applicatie op de telefoon opent, en op Authenticate drukt, kunt u daar de Challenge Code invullen en op Generate Response drukken. Er wordt nu een Response String gegenereerd. Deze vult u tot slot in op het scherm waar u probeert in te loggen en klikt u op OK.

Indien u meerdere effectenrekeningen heeft en/of meerdere inloggegevens is het mogelijk om de tweestapsverificatie op hetzelfde toestel te activeren. Nadat u hem opent kunt u linksbovenin de applicatie op Services klikken. Klik vervolgens op Authenticate en daarna onderaan op "Add User". Tot slot volgt u dan dezelfde stappen als bij het beveiligen van uw vorige effectenrekening of inloggegevens.

Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik daarna op Continue. Selecteer uw telefoonnummer en klik op Get Activation SMS. U krijgt nu een SMS met een activatiecode. Vul deze activatiecode in en klik op Activate. Tot slot dient u de activatie te bevestigen met uw TouchID of FaceID, of indien u een Android heeft weer met een pincode. Hierna is de LYNX Key volledig geactiveerd voor uw extra gebruiker.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX