Chat with us, powered by LiveChat

Hoe gaat LYNX om met het handelen in buitenlandse effecten?


Indien u handelt in buitenlandse effecten dient u er rekening mee te houden dat deze transacties worden afgewikkeld in de buitenlandse valuta. Mocht u niet beschikken over een saldo in de betreffende valuta dan wordt dit bedrag geleend, en ontstaat er een schuld in de betreffende valuta.

In deze video wordt besproken hoe u kunt omgaan met dit negatieve buitenlandse valutasaldo, en hoe u dit eventueel kunt voorkomen.

 

Wanneer u handelt in buitenlandse valuta (bijvoorbeeld wanneer u het aandeel Apple koopt in Amerika), controleer dan regelmatig uw valutapositie.

Wanneer u wenst om niet negatief in buitenlandse valuta te komen staan na de transactie op een buitenlands effect, kunt u via het overzicht van uw rekeninggegevens in het handelsplatform gemakkelijk een saldo in een buitenlandse valuta salderen. Ga hiervoor linksboven in het handelsplatform naar Rekening.

rekening

Er opent een scherm waarin al uw rekeninggegevens zichtbaar zijn. Onder de tabel Marktwaarde kunt u terugvinden hoeveel cash u op uw rekening heeft staan en in welke valutas dit onderverdeeld is. In het voorbeeld hieronder staat er EUR 8.437 op de rekening en is er een bedrag van USD 9.242 geleend. Over dit geleende bedrag betaalt u debetrente. Om dit bedrag te salderen dient u US Dollars te kopen door Euros te verkopen. U kunt dit als volgt doen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het negatieve valutabedrag.
  2. Kies vervolgens voor het Sluit restant van Valutapositie.

Sluit Valutapositie

Er verschijnt nu een order regel in het handelsplatform. U hoeft nu enkel nog op de V  te klikken om de order naar de beurs te versturen.

Sluit Valutapositie - 2

Het bedrag dat u in de buitenlandse valuta op uw rekening (in het voorbeeld US Dollars) had staan is nu gesaldeerd en u heeft daar Euro’s voor verkocht (of gekocht).

LET OP: Het is mogelijk dat er na het salderen een klein bedrag (positief of negatief) overblijft. Dit bedrag wordt in de loop van de handelsweek automatisch verrekend. Hier worden geen kosten voor in rekening gebracht. 

Tot slot, wij rekenen voor een valutatransactie 0,4 basispunt (1 basispunt = 0,0001) van het totale valutabedrag met een minimum van 4 USD. Als u bijvoorbeeld voor USD 50.000 koopt, rekenen wij 4 dollar: 0,00004 * 50.000 = 2,00 US Dollar. Hier geldt dus het minimumtarief van 4 USD.

Kortom, handelt u op een buitenlandse markt; controleer regelmatig uw valutapositie.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX