Chat with us, powered by LiveChat

Amerikaanse 871(m) regelgeving

Per 1 januari 2017 heeft de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) sectie 871(m) van de Internal Revenue Code ingevoerd. Deze regelgeving is bedoeld om ontwijking van Amerikaanse dividendbelasting door het gebruik van zogeheten “structured products” en derivaten op onderliggende Amerikaanse aandelen, tegen te gaan. Door deze regelgeving kunnen dividendbetalingen met betrekking tot “structured products” en derivaten op onderliggende Amerikaanse aandelen in aanmerking komen voor Amerikaanse dividendbelasting. Hiermee wordt voorkomen dat niet-Amerikaanse personen afgeleide instrumenten gebruiken om Amerikaanse bronbelastingen op Amerikaanse aandelen te vermijden. Dergelijke producten zijn derhalve niet meer bij LYNX te verhandelen.

Welke producten kunnen hierdoor niet meer verhandeld worden?

Deze regelgeving is door Amerika in het leven geroepen om te voorkomen dat buitenlandse beleggers geen belasting betalen over dividenden voor derivaten op Amerikaanse aandelen. Dit geldt dan voor producten welke een delta van 0,8 of hoger hebben en voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De onderliggende effecten zijn Amerikaanse aandelen.
  • Deze Amerikaanse aandelen betalen een dividend gedurende de levenscyclus van de derivaten.

U moet dan bijvoorbeeld denken aan gestructureerde producten op Amerikaanse aandelen. Onder deze regelgeving zal er op deze producten een bronbelasting van minimaal 30% gelden op dividend equivalente bedragen (DEA’s). Dit zorgt technisch gezien voor moeilijkheden voor de uitgevers van dergelijke producten, aangezien een contante dividendbetaling op de onderliggende aandelen vaak niet gelijk staat aan een zelfde contante betaling aan de houder van de structured product of derivaat. Dit maakt het inhouden van deze dividendbelasting gecompliceerd. Concluderend zorgt dit ervoor dat deze producten momenteel niet aangeboden kunnen worden.