Chat with us, powered by LiveChat

Aanpassing marginvereisten valuta’s

Op donderdag 23 juni vindt in het Verenigd Koninkrijk het veelbesproken referendum plaats over het lidmaatschap van de Europese Unie. Gezien de verwachte volatiliteit die de uitkomst van dit referendum met zich meebrengt, zijn de marginvereisten voor bepaalde beleggingsproducten verhoogd.

Met name beleggers die actief zijn in valutahandel krijgen te maken met een marginaanpassing. Als gevolg van de verwachte volatiliteit zijn de marginvereisten voor alle valutaparen en valutaderivaten in euro’s en/of Britse ponden verhoogd. De voornaamste paren hierin zijn EUR.USD, GBP.EUR en GBP.USD.

De verwachting is dat het referendum de grootste impact zal hebben op zowel de euro als de Britse pond. Mochten de Britten kiezen om de EU te verlaten, dan is de verwachting dat beide valuta’s flink in waarde dalen. Bij een positieve uitkomst kan een tegengestelde beweging worden verwacht.

Hieronder volgen twee voorbeelden:

  1. Stel, u neemt een long positie in van € 100.000 in de EUR.USD. De margin voor het aangaan van deze positie bij LYNX is verhoogd naar € 5.000 (5%).
  2. Stel, u neemt een short positie in van £ 100.000 in de GBP.USD. De margin voor het aangaan van deze positie bij LYNX is verhoogd naar £ 12.000 pond (12%).

Handelt u in deze beleggingsproducten of heeft u deze in portefeuille, dan is het aan te raden extra waakzaam te zijn deze week. Zorg dat u genoeg beschikbare liquiditeit heeft op uw LYNX rekening zodat u geen problemen ondervindt van deze marginverhoging. 

 

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX