Chat with us, powered by LiveChat

Creëer Virtuele Effecten

De Virtual Security tool biedt de mogelijkheid om een virtueel effect te creëren. U kunt de koers van de door u gecreëerde virtuele effecten bekijken en u kunt een grafiek opvragen op basis van historische koersen. Het virtuele effect kunt u zelf maken door een vergelijking op te geven in de Virtual Security Equation Builder. Het is niet mogelijk om te handelen in synthetische effecten.

Hieronder wordt kort uitgelegd hoe u een virtueel effect kunt aanmaken.

Een virtueel effect creëren

 1. Klik met uw rechtermuisknop op een lege regel in het LYNX Handelsplatform en selecteer Virtual Security in het pop-up scherm.Create Virtual Securities 1
 1. De Virtual Security Equation Builder verschijnt. Met behulp van deze tool kunt u zelf een virtueel effect maken.Create Virtual Securities 2
 2. Het is belangrijk dat u de aanwijzingen in de tool volgt. De onderliggende waarden moeten tussen “aanhalingstekens” geplaatst worden en u kunt gebruik maken van de volgende symbolen: + – * / ^( ). Hieronder ziet u hoe u een virtueel effect van de goud/zilver ratio kunt maken.

  Create Virtual Securities 4
 3. Allereerst typt u “GC” tussen aanhalingstekens. Het pop-up scherm in onderstaande afbeelding verschijnt. Kies hier voor Futures onder Gold – NYMEX. Selecteer vervolgens de doorlopende future 1.Create Virtual Securities 3
 4. Create Virtual Securities 4
  1
  Op dezelfde manier kunt u ook de doorlopende zilver future (SI) toevoegen. Tussen de GC future en de SI future typt u / om aan te geven dat u de goudprijs wilt delen door de zilverprijs.
  Create Virtual Securities 5
  1
  2
 5. Geef een naam voor het virtuele effect op 1 en klik op OK 2 .

De koersen van uw virtuele effecten bekijken

U kunt alle door u aangemaakte virtuele effecten toevoegen aan uw Quote Monitor. Hier ziet u de bied- en laatprijs, laatste prijs, het absolute verschil, het procentuele verschil en het vorige slot.

Create Virtual Securities 6

Alle virtuele effecten worden voorafgegaan door een tilde (~).

Een grafiek opvragen van een virtueel effect

Ook is het mogelijk om een grafiek op te vragen van een virtueel effect. Klik hiervoor met u rechtermuisknop op het virtuele effect en kies voor het grafiekicoon 1 of selecteer achtereenvolgens Grafieken en Nieuwe Grafiek… .

Create Virtual Securities 7
1
Het Grafiek Parameters scherm verschijnt. Geef hier de gewenste instellingen van uw grafiek op en klik onderaan op OK.

Create Virtual Securities 8

Create Virtual Securities 9

Tot slot kunt u nog een secundaire studie toevoegen aan de grafiek. Klik bovenin de grafiek op Wijzig en kies vervolgens voor Grafiek Parameters….

Create Virtual Securities 10

Selecteer allereerst het tabblad Secundaire Series. Geef vervolgens het effect op dat u wilt toevoegen. Stel de As Selectie in op Secundair en klik onderaan op OK.

Create Virtual Securities 11

De grafiek van SPY (de groene lijn) is nu toegevoegd in de grafiek van het virtuele effect ~SPY/HYG.

Create Virtual Securities 12