Chat with us, powered by LiveChat

Doorlopende Futures

In het LYNX handelsplatform is het mogelijk om doorlopende futures toe te voegen. Het voordeel hiervan is dat u een futures contract eenmalig toevoegt aan uw handelsplatform en dat het systeem deze vervolgens automatisch doorrolt(let op; uw positie wordt niet automatisch doorgerold) naar het contract van de eerstvolgende expiratie. Daarnaast kunt u van een doorlopende future een meer uitgebreide en beter samenhangende grafiek opvragen. Hieronder wordt kort uitgelegd hoe u een doorlopende future kunt toevoegen aan uw handelsplatform en hoe een grafiek hiervan eruit ziet.

Een doorlopende future toevoegen aan uw handelsplatform

Om een doorlopende future toe te voegen aan uw handelsplatform, kunt u onderstaande stappen doorlopen. In dit voorbeeld is gekozen voor de doorlopende EOE future.

  1. Typ in een lege regel in de kolom Effect “EOE” en druk op “Enter”.
  2. De onderstaande afbeelding verschijnt:
    1
  3. Klik op “Futures” 1 klein. Het volgende pop-up scherm verschijnt:
    2
  4. Kies hier voor EOE ∞ MEI Doorlopend (mei) 2 klein. Controleer ook of u de juiste beurs en hefboom heeft geselecteerd 3 klein.
  5. De doorlopende EOE future is nu toegevoegd aan uw handelsplatform. Zie onderstaande afbeelding:3

Aangezien de eerstvolgende expiratiedatum 15 mei 2015 is, staat deze datum aangegeven in de kolom Effect. Dit is ook het contract waarin u zult handelen als u een order plaatst via dit doorlopende futures contract.

Let op: als u een order verstuurt voor een doorlopende future, dan geldt deze order altijd voor het contract van de eerstvolgende expiratie. Wanneer dit contract expireert, wordt de order niet automatisch doorgerold naar het contract van de volgende expiratie, maar komt deze order te vervallen.

Grafieken

Als u een 3-maandsgrafiek opvraagt van de EOE May15’15 future, dan krijgt u een grafiek zoals in onderstaande afbeelding te zien is:

4

Linksboven staat dat er geen historische marktdata beschikbaar is voorafgaand 02/25/15 09:00:00 Europe/Berlin. Hierdoor is het niet mogelijk om een goede grafiek te krijgen die verder teruggaat dan 02/25/2015.

Echter, als u een grafiek opvraagt van de doorlopende EOE future, dan wordt de koersdata van eerder geëxpireerde contracten gebruikt om zo een meer uitgebreide en beter samenhangende grafiek samen te stellen. Dit ziet er als volgt uit:

5

Tot slot is het mogelijk om de “futures rollover points” te tonen in de grafiek. Klik hiervoor op “Wijzig” 4 klein  boven in de grafiek en kies vervolgens voor “Algemene Grafiek Instellingen” 5 klein. Zie ook onderstaande afbeelding:

6

Het onderstaande scherm verschijnt. Zet hier een vinkje bij “Show Futures rollover points” 6 klein en klik achtereenvolgens op “Pas Toe” en “OK” 7 klein. Zie ook onderstaande afbeelding:

7

Nu ziet u onderin de grafiek de letters “RA” (Ratio Adjustment) staan met een bepaald percentage. Deze lichte letters zijn niet goed leesbaar met een witte achtergrond en helaas is het (nog) niet mogelijk om de kleur van deze letters te veranderen. Als u deze letters beter zichtbaar wilt maken, kunt u de achtergrond van uw grafiek donker maken, zodat de lichte letters van het Ratio Adjustment percentage beter zichtbaar worden. Zie ook onderstaande afbeeldingen:

8

9