Chat with us, powered by LiveChat

Hoe kan ik een grafiek openen?

In deze video wordt het gebruik van de grafiek besproken. De grafiek stelt u in staat om een grafische weergave van het koersverloop te bekijken. U heeft de mogelijkheid om de grafiek volledig naar eigen wens vorm te geven. Meer informatie over het instellen van de grafiekparameters vindt u in het artikel: Grafiek Parameters.

U kunt onder andere op de volgende manieren een grafiek openen:

 1. Klik met uw rechtermuisknop in de regel van het effect waarvan u de grafiek wilt openen (in dit voorbeeld de EOE future)
 2. Klik op het grafiek-icoon 1 of selecteer achtereenvolgens Grafieken 2 en Nieuwe Grafiek… 3. Zie ook onderstaande afbeeldingen:
grafiek-openen-1
1
grafiek-openen-2
2
3

Ook kunt u bovenin het TWS Handelsplatform op het Grafiek-icoon 4 klikken of via Analytische Tools 5 en Grafiek 6 een grafiek openen.

 

grafiek-openen-3
4
grafiek-openen-7
5
6
 

3. In alle gevallen verschijnt het onderstaande pop-up scherm. Vul hier in welke gegevens u getoond wil zien in de grafiek.

 • grafiek-openen-4
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  Tijdsperiode 7 – De tijdsperiode waarvan u de grafiek wilt zien met de bijbehorende candles. In het bovenstaande voorbeeld willen we de grafiek van de afgelopen week bekijken met candles van één uur.
 • Wat te tonen 8 – Geeft aan welke informatie in de grafiek getoond wordt (bijvoorbeeld de transacties, de bied/laatprijs of het middelpunt).
 • Bar type9 – Kies uit Hoog/Laag bar, Candlestick, Hollow Candles of Heikin-Ashi.
 • Extra Data om weer te geven 10 – Selecteer welke gegevens u tevens in de grafiek zichtbaar wilt hebben.
 • Houd grafiek up-to-date 11 – Selecteer deze optie als u wilt dat de grafiek zichzelf automatisch ververst.

4. Als alle gegevens naar wens zijn ingevuld, klikt u onderaan op OK 12 om de grafiek te openen.

5. De door u gewenste grafiek wordt in een nieuw venster geopend.

 

grafiek-openen-5
13
14
15
16
U kunt de grafiekinstellingen eenvoudig wijzigen door op Wijzig 13 te klikken en vervolgens te kiezen voor Grafiek Parameters 14 of Algemene Grafiek Instellingen 15.

Onderin het scherm staat het Koerspaneel 16. Hierin ziet u alle gegevens vermeld staan die u ook in het basisscherm van uw handelsplatform heeft staan. U kunt het koerspaneel verbergen of tonen door op het woord Koerspaneel te klikken. [/lynx_se_content]

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX