Chat with us, powered by LiveChat

Hoe kan ik zien of een aandeel te shorten is?

U kunt via LYNX short gaan in aandelen. Dit houdt in dat u aandelen verkoopt die u niet in bezit heeft. Het is helaas niet mogelijk om in alle verhandelbare aandelen short te gaan. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om illiquide fondsen of fondsen met een lage beurswaarde te shorten.

U kunt via het handelsplatform controleren in welke producten u short kunt gaan. Hiervoor dient u een extra kolom aan uw handelsscherm toe te voegen waarin staat aangegeven of dit product al dan niet te shorten is.

Ga in het handelsplatform naar Wijzig 1 en klik vervolgens op Algemene Instellingen…2

algemene instellingen
1
2

Er verschijnt een nieuw venster. Hier kiest u voor Handelsgereedschappen 3. Vervolgens selecteert u Koers Monitor 4. Hier kan u onder Standaard Weergave 5 kolommen selecteren die u wenst toe te voegen.

Shortable toevoegen
3
4
5

Aan de rechterkant in dit scherm kunt u de nodige kolommen toevoegen. Onder Financieel Instrument Omschrijving 6, kan u de kolom Shortable 7 toevoegen.

U kan dit doen door op Voeg Toe 8 te klikken en hierna onderaan in dit scherm op Pas Toe 9.

De kolom Shortable is nu toegevoegd aan uw handelsplatform.

Shortable toevoegen
6
7
8
9

De kolom Shortable is nu toegevoegd in uw standaard weergave van het platform. Deze toont u verschillende kleurcodes

Deze kleuren hebben de volgende betekenis:

  • Lichtgroen: Er zijn tenminste XXX aandelen beschikbaar om te shorten. Ga met uw muis op het lichtgroene vakje staan om te zien hoeveel aandelen er beschikbaar zijn.
  • Donkergroen: Dit aandeel zal beschikbaar zijn om te shorten als de aandelen gelokaliseerd kunnen worden. Het zal dus niet altijd mogelijk zijn om deze aandelen ook effectief te shorten.
  • Rood: Het aandeel is niet te shorten.

Meer informatie over het shorten van producten kan u hier terugvinden: https://www.lynx.be/beleggingsrekening/short-gaan/.

Meer informatie over het shorten van producten kan u hier terugvinden: https://www.lynx.nl/beleggingsrekening/short-gaan/.

Gelieve onze pagina over shorten te raadplegen voor meer informatie over de bijhorende voor- en nadelen, de risico’s, kosten en gevolgen vooraleer u op deze manier handelt.

Gelieve onze pagina over shorten te raadplegen voor meer informatie over de bijhorende voor- en nadelen, de risico’s, kosten en gevolgen vooraleer u op deze manier handelt.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX