Chat with us, powered by LiveChat

Hoe kan ik een optiecombinatie aanmaken en handelen in LYNX Basic?

Ook in LYNX Basic kunt u gemakkelijk een optiecombinatie aanmaken en handelen. In het effectoverzicht kunt u onder het tabblad Opties links onderin kiezen voor Creëer Optiecombinatie 1. Vervolgens kunt u de optiestrategie naar uw wens aanmaken en verhandelen.

1

Klik hier om in te loggen in LYNX Basic.

1. Indien u een optiecombinatie wil verhandelen, is het allereerst nodig dat u de gewenste combinatie aanmaakt in LYNX Basic. In dit voorbeeld kopen wij een 570 – 575 call spread op de AEX Index (tickercode: EOE). Om de EOE opties in LYNX Basic te bekijken, kunt u boven in het zoekvenster EOE intypen 1 en vervolgens voor EOE [IND] AMS EOE Index FTA kiezen 2.

1
2
2. U krijgt nu het effectoverzicht te zien. Klik op het tabblad Opties 3 om de AEX Indexopties te zien.

3. U krijgt nu een lijst met beschikbare opties te zien, waarbij u de mogelijkheid heeft om de expiratiedatum 4, multiplier 5 en beurs 6 op te geven. Als de uitoefenprijs die u wilt zien er niet tussen staat, dan kunt u deze toevoegen door op de knop Voeg uitoefenprijs toe 7 te klikken.

4. Onderin het scherm kunt u kiezen voor Creëer optiecombinatie 8.

8
4
3
5
6
7

1. In dit voorbeeld willen wij de 570 – 575 call spread kopen. Door op Voeg toe 1 te klikken, kunt u de betreffende optie aan een optiestrategie toevoegen. Alle geselecteerde opties worden vervolgens zichtbaar in het optiecombinatie scherm. Hieronder ziet u dat de EOE 201803’16 CALL 570 en de EOE 201803’16 CALL 575 zijn toegevoegd aan het optiecombinatie scherm 2.

1
2
Het aanmaken en verzenden van een optiecombinatieorder

2. Voordat u op de knop Order aanmaken klikt, is het nodig dat u per optiepoot aangeeft of u deze wilt kopen of verkopen. In de kolom Actie 3 kunt u aangeven of een optie wil kopen of verkopen. Nadat u de gewenste combinatie heeft aangemaakt, krijgt u een winst/verlies grafiek te zien waarin u exact kunt zien wat de waarde van uw optiecombinatie is op de expiratiedatum, gegeven de koers van de onderliggende waarde 4.

3
4
5
3. U klikt op Order aanmaken 5Vervolgens verschijnt het orderticket waarin u de orderspecificaties kunt opgeven. Hier vult u het aantal combinaties in dat u wilt aankopen of verkopen 6. Vervolgens selecteert u het gewenste ordertype 7 met eventueel een limietprijs 8 en de geldigheidsduur van de order 9. In het groene vlak wordt een samenvatting van uw order weergegeven 10. Door op de knop Verzend order 11 te klikken, wordt de combinatieorder direct naar de beurs verzonden.
7
6
9
8
10
11
De opties in uw portefeuille en het sluiten als combinatie

4. Nadat uw optiecombinatieorder is uitgevoerd, worden de optieposities los in uw portefeuille getoond. Als u de opties als optiecombinatie getoond wilt zien, kunt u de opties selecteren door een vinkje achter desbetreffende optieposities te zetten 12 en vervolgens op Groepeer de geselecteerde opties 13 te klikken. De losse poten zullen worden gegroepeerd, waarna u deze ook als combinatie kunt sluiten door op het kruisje te klikken achter de positie.

12
13

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX