Chat with us, powered by LiveChat

Hoe voeg ik een optie toe in het TWS Handelsplatform?

Binnen het LYNX handelsplatform kunt u gemakkelijk opties handelen. Als u een bepaald specifiek contract wilt opvragen, dan kunt u dat gemakkelijk in een lege regel doen. Daarvoor vindt u hieronder de instructies. Wilt u meer overzicht behouden van de verschillende optieserie(s), dan kunt u ook de OptieTrader gebruiken. Dit is een van de handige tools uit ons handelsplatform.

1. Typ in een lege regel ”EOE” en druk op Enter. Kies in het pop-up scherm voor Options 1.

1
2. Het onderstaande optiescherm verschijnt. Hierin ziet u links de calls 2, in het midden de uitoefenprijzen 3 en rechts de puts 4. Daarboven kunnen kunt u de gewenste contractspecificaties selecteren.
2
3
4

1. Linksboven kunt u de expiratiedatum selecteren. Daarvoor kunt u ook op Meer 1 klikken.

2. Daarnaast kunt u op STRIKES 2 klikken om de gewenste uitoefenprijzen te kunnen zien.

3. Vervolgens kunt u de beurs selecteren. In dit geval staat deze al op FTA 3, maar bijvoorbeeld bij aandelenopties kan het zijn dat deze op bijvoorbeeld de DTB staat. Let hier dus altijd goed op.

4. Tot slot kunt u de handelsklasse selecteren 4. In onderstaand scherm is deze uitgeklapt, waardoor u kunt zien dat u hier maandopties (AEX), dagopties (A10 en A11), weekopties (AX2) en mini-opties (MOA) kunt kiezen. Aan de hand van de geselecteerde handelsklasse zullen uiteraard ook de expiratiedata veranderen.

1
2
3
4

1. Nadat u de juiste optieserie heeft opgevraagd bij Stap 1 en 2, kunt u het gewenste contract selecteren. U klikt simpelweg op de betreffende Call of Put 1. Hierdoor wordt deze toegevoegd aan de lege regel in uw platform 2. In onderstaand voorbeeld hebben we de Call weekoptie van de AEX toegevoegd met een uitoefenprijs van 542.

1
2
2. Nadat u een contract heeft toegevoegd, kunt u ook altijd de contractbeschrijving opvragen door te dubbelklikken op het contract 3. Er verschijnt dan een pop-up scherm met alle informatie omtrent dit contract 4.
3
4

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX