Chat with us, powered by LiveChat

Mutual Fund/ETF Replicator

Veel Exchange Traded Funds (ETFs) bieden rendementen die vergelijkbaar zijn met die van beleggingsfondsen, maar hebben lagere beheerskosten. Vergeleken met beleggingsfondsen hebben ETFs ook de voordelen dat er gedurende de reguliere handelsuren in gehandeld kan worden, ze mogelijk fiscale voordelen bieden en u de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van bevoorschotting op het aanhouden van ETFs. Bij LYNX is het mogelijk om via de Mutual Fund Replicator snel en eenvoudig alternatieven te vinden voor beleggingsfondsen in de vorm van ETFs. Ook is het mogelijk om de beheerskosten en rendementen van beide producten te vergelijken. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd waar u de Mutual Fund Replicator kunt vinden in het LYNX handelsplatform en hoe u deze kunt gebruiken.

Stap 1: De Mutual Fund Replicator openen

Klik op Analytische Tools boven in uw handelsplatform en kies voor Mutual Fund Replicator.

Stap 2: De Mutual Fund Replicator instellen

Het Mutual Fund Replicator scherm verschijnt. Hier kunt u boven in het scherm het gewenste beleggingsfonds en het te investeren bedrag opgeven.

  1. In het vakje Enter symbol here kunt u het symbool van het beleggingsfonds typen.
  2. Als u op het vergrootglas klikt, krijgt u een overzicht van alle beschikbare beleggingsfondsen, waaruit u er dan een kunt kiezen welke u wilt repliceren middels ETFs.
  3. Achter Investment Amount kunt u het te investeren bedrag opgeven.

Zie ook onderstaande afbeelding.

Stap 3: De resultaten aflezen

In onderstaand voorbeeld is gekozen voor het beleggingsfonds Janus Global Life Sciences Fund met het symbool JNGLX en is het te investeren bedrag ingesteld op 100,000 USD.

  1. Onder Highest Correlated ETF wordt getoond met welke ETF de resultaten van het ingevoerde beleggingsfonds het best overeenkomen.
  2. Onder Highest Correlated Compound ETF is af te lezen met welke samenstelling van ETFs, met een aanbevolen hoeveelheid per ETF, de resultaten van het ingevoerde beleggingsfonds het best overeenkomen.
  3. Performance Analysis vergelijkt het ingevoerde beleggingsfonds met de vergelijkbare ETF(‘s) op een aantal variabelen die van invloed zijn op de resultaten.
  4. En Return Comparison toont een visuele vergelijking van de resultaten over het afgelopen jaar (inclusief kosten) van het ingevoerde beleggingsfonds en de vergelijkbare ETF(‘s).

Stap 4: De aanbevolen ETF(‘s)

Bovenstaande stappen laten zien dat een investering van 100,000 USD in het beleggingsfonds Janus Global Life Sciences Fund gerepliceerd kan worden door 319 IBB aandelen te kopen of door een combinatie van 586 aandelen VHT en 183 aandelen BIB te kopen.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX