Chat with us, powered by LiveChat

Opties doorrollen

Het doorrollen van optiecontracten kunt u in het handelsplatform snel en eenvoudig middels combinatieorders doen. Het voordeel van het doorrollen van optieposities middels combinatieorders is dat u de gewenste prijs kunt opgeven voor de combinatie en dat u zeker bent van uitvoering voor beide poten. In dit artikel leggen we uit hoe u snel en eenvoudig een losse optiepositie kunt doorrollen en hoe u meerdere optieposities tegelijkertijd kunt doorrollen.

Om een enkele optie door te rollen, klikt u met uw rechtermuisknop op de desbetreffende regel in uw handelsplatform en kiest u vervolgens voor Doorrollen 1.

1

Vervolgens verschijnt het onderstaande pop-upscherm. Het is aan te raden om in dit scherm allereerst bovenin op te geven welke expiratie(s), uitoefenprijzen, multiplier, handelsklasse(n) en beurs u wilt zien. Onderaan in de Roll Builder is uw huidige positie reeds ingevuld. Het is de bedoeling dat u de optie selecteert waar u uw huidige positie naar toe wilt doorrollen. Dit doet u door eenvoudig de gewenste optie aan te klikken. De geselecteerde optie wordt vervolgens toegevoegd aan de Roll Builder. Nadat u heeft gecontroleerd of de opties en acties (koop/verkoop) kloppen, kunt u direct vanuit de Roll Builder uw combinatieorder opgeven. Afhankelijk van uw instellingen kunt u het Order Bevestigingsscherm te zien krijgen. Nadat u in dit scherm op Verzenden heeft geklikt, wordt de order naar de beurs verstuurd. U kunt de combinatieorder in uw hoofdscherm zien inliggen en u kunt de order hier ook eventueel aanpassen of annuleren.

Als u een groot aantal verschillende optieposities in één keer wilt doorrollen, kunt u gebruik maken van de Opties Doorrollen tool. Deze tool vindt u bovenin het handelsplatform onder Trading Gereedschap en Opties Doorrollen.

Nadat u bovenstaande stappen heeft doorlopen, opent het Opties Doorrollen venster. Bovenin dit venster kunt u opgeven welke opties u wilt selecteren om door te rollen 1. Als u alles naar wens heeft ingevuld, klikt u op de knop Refresh List 2. Alle opties die aan de opgegeven voorwaarden voldoen worden getoond onder Bekijk Opties om door te rollen. Vervolgens klikt u op de knop Load Roll To 3.

1
2
3

Nu verschijnen in de kolom Doorrollen naar de optiecontracten waar uw huidige optieposities naar doorgerold zullen worden. Mocht u een of enkele posities liever willen doorrollen naar een ander optiecontract, dan kunt u op het potlood in desbetreffende regel klikken en het gewenste optiecontract selecteren. Vervolgens kunt u onder Maak Order aan instellen wat voor type orders u wilt gebruiken en als u kiest voor limietorders kunt u opgeven welke prijs u als limietprijs wilt instellen. Als alles naar uw wens staat ingesteld, klikt u op de knop Maak Order aan 4. De combinatieorders worden nu toegevoegd onderaan het scherm. Als alles naar uw wens staat ingesteld, klikt u op de knop Alles Verzenden 5. De uitstaande orders zijn zowel in het Opties Doorrollen venster als in het tabblad Uitstaande (Alle) zichtbaar. Hier kunt u de orders eventueel aanpassen of annuleren.

4
5