Chat with us, powered by LiveChat

Option Strategy Lab

In het Option Strategy Lab kunt u eenvoudige en complexe optiecombinaties samenstellen op basis van uw verwachting van de prijs of de volatiliteit van een bepaalde onderliggende waarde. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het Option Strategy Lab kunt openen en hiervan gebruik kunt maken.

1. Klik boven in uw scherm op Trading Gereedschap.

2. Kies voor Option Strategy Lab. Het Option Strategy Lab opent in een apart scherm.

Aan de linkerkant ziet u de Strategy Scanner verschijnen. In de Strategy Scanner kunt u bij punt 1 de onderliggende waarde opgeven. Voor de AEX-index is het bijbehorende symbool EOE.

Vervolgens geeft u bij punt 2 uw verwachtingen voor deze onderliggende waarde op. In dit voorbeeld is de verwachting dat de koers van de AEX-index tussen nu en 21 december 2018 met 40 punten stijgt tot een niveau van 587 punten.

Bij punt 3 kunt u opgeven of u de resultaten wilt filteren op premie, delta, uitoefenprijs of expiratie.

Als u alles naar wens heeft ingevuld, klikt u onderaan op ”Done” 4 .

1
2
3
4
Nadat u op ”Done” heeft geklikt, worden de verschillende vensters van het Option Strategy Lab ingericht. Elk onderdeel wordt hieronder meer in detail besproken.

Analyseer de strategieën in de Strategy Scanner
Op basis van uw verwachting genereert de Strategy Scanner een lijst met losse opties of optiestrategieën die u een winst kunnen opleveren, indien uw verwachting uitkomt. U kunt de resultaten vergelijken op verschillende kenmerken zoals expected profit, sharpe ratio en probability of profit. Als u met uw muis op een van de velden gaat staan, verschijnt er een pop-up venster met aanvullende informatie. U kunt zelf kolommen toevoegen en verwijderen via Settings 1. Zie de onderstaande afbeelding:

1

Orders verzenden
In het Strategy Adjustment/Order Entry venster kunt u strategieën aanpassen en orders verzenden. Het Order Entry paneel wordt automatisch ingeladen met de strategie die u in de Scanner middels het witte vinkje 1 heeft geselecteerd.

1

Analyseer het koersdoel
Het Price Target venster toont de huidige koers van de onderliggende waarde in het geel en het koersdoel, gebaseerd op uw verwachting, in het rood. Het donkerblauwe gebied is het geschatte prijsbereik op basis van één standaarddeviatie. U kunt de witte stippellijn 1 verschuiven om de expiratiedatum aan te passen.

1

Vergelijk de resultaten per strategie
In het Strategy Performance Comparison venster worden de strategieën die in de Strategy Scanner geselecteerd zijn met elkaar vergeleken. U kunt de strategieën op verschillende kenmerken vergelijken zoals W&V, Delta, Gamma, Vega, Theta en Rho 1. Meer informatie over de optiegrieken vindt u hier.

1

De details van een bepaalde strategie
Tot slot kunt u in het Strategy Performance Detail venster de details van de in de Strategy Scanner geselecteerde strategie bekijken. U kunt hier zien hoe de W&V, Delta, Gamma, Vega, Theta en Rho zich ontwikkelen. De doorgetrokken witte lijn toont de huidige stand van zaken en de stippellijn laat zien hoe een parameter ervoor staat op de expiratiedatum.