Chat with us, powered by LiveChat

Performance Profile

Als u bij het plaatsen van een optieorder graag wilt weten wat een beweging in de onderliggende waarde voor impact heeft op uw positie, dan kunt u dit bekijken in de Performance Profile. Voordat u een order verzendt, ziet u altijd eerst de Margin Impact. Daarbij is het ook mogelijk om de Performance Profile in te zien. Hieronder vindt u daarvoor de instructies.

1. In onderstaand voorbeeld willen we de AEX indexoptie Call 555 kopen welke op 19 oktober expireert. Dit contract is reeds in een lege regel toegevoegd en er is ook al een orderregel aangemaakt. Om de Performance Profile op te vragen klikt u met uw rechtermuisknop op de orderregel 1 en selecteert u Check Margin/Performance Profile 2.

 

1
2

 
2. De Order Preview verschijnt 3. Hier ziet u de Margin Impact van de betreffende order en u kunt hier de Performance Profile aanvinken zodat deze zichtbaar wordt 4.

 

3
4

1. De Performance Profile bestaat uit drie onderdelen: Quote Details, Performance Graph en Scenarios.

2. Onder Quote Details 1 kunt u de huidige bied- en laatkoers en de bied- en laatvolumes bekijken. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld de maximale winst en het maximale verlies bekijken.

3. De Performance Graph 2 toont de grafiek van de W&V op basis van de stand van de onderliggende waarde. De doorgetrokken witte lijn toont de W&V op de huidige datum. De stippellijn toont de W&V bij expiratie. Het is mogelijk om de datum van de stippellijn aan te passen 3. U kunt behalve het verloop van de W&V ook de ontwikkeling van delta, gamma, vega, theta en rho bekijken 4.

4. Onderaan kunt het Scenario 5 aanpassen waarop de berekeningen gebaseerd zijn. U kunt hier verschillende percentuele bewegingen van de onderliggende waarde selecteren 6.

 

1
2
3
4
5
6

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX