Chat with us, powered by LiveChat

SLB Grafiek

Bij LYNX heeft u de mogelijkheid om aandelen te shorten. In het TWS Handelsplatform kunt u meerdere kolommen toevoegen welke informatie verschaffen in het geval u short wilt gaan. Neemt u een shortpositie mee naar de volgende handelsdag, dan wordt hiervoor een short interest fee in rekening gebracht. Hieronder wordt kort uitgelegd welke kolommen u kunt toevoegen aan uw TWS handelsplatform met betrekking tot shorten.

Kolommen die belangrijke informatie verschaffen in het geval u een aandeel wilt shorten, zijn te vinden onder het kopje Short Selling en het kopje Effect Omschrijving. U kunt deze kolommen toevoegen door onderstaande stappen te volgen.
  1. Klik met uw rechter muisknop in de kolomregel bovenin uw LYNX handelsplatform 1 klein.
  2. Selecteer achtereenvolgens Insert column before “…”  2 klein, Shortselling 3 klein en kies de kolom(men) die u wilt toevoegen 4 klein. In dit voorbeeld kiezen wij voor Aandelen die te shorten zijn, Kortingstarief, Tarief Toeslag en Utiliseren.
3
2
4

3.  Selecteer Insert column before “…”  5 klein, Effect Omschrijving 6 klein en Shortable 7 klein.

MU Juni 1.2

Nadat u de eerder genoemde kolommen heeft toegevoegd, ziet uw scherm er als volgt uit:

MU Juni 1.3

In de kolom Shortable is met kleurcodes aangegeven of het mogelijk is om short te gaan in het desbetreffende aandeel. Lichtgroen betekent dat er minimaal 1.000 aandelen beschikbaar zijn om te shorten. Donkergroen geeft aan dat u alleen short kunt gaan in dit aandeel als er stukken gelokaliseerd kunnen worden. Rood betekent dat er geen aandelen beschikbaar zijn om te shorten.

In de kolom Shortable Shares ziet u hoeveel aandelen er op dit moment beschikbaar zijn om te shorten. De kolom Shares Short toont hoeveel aandelen op short uitstaan. In de kolom Tarief Toeslag  kunt u de huidige rente zien die in rekening wordt gebracht als u een shortpositie in het betreffende aandeel meeneemt naar de volgende handelsdag. In de kolom Kortingsniveau ziet u het benchmark rentetarief minus de rente die wordt gerekend over de geleende aandelen.

Als u met uw muis op het gekleurde vakje in de kolom Shortable gaat staan, verschijnt er een pop-up venster waarin u kunt kiezen om de SLB (Stock Loan Borrow) tool te openen 1 klein. Zie ook de afbeelding hieronder:

MU Juni 1.4

In de SLB tool ziet u hoeveel aandelen beschikbaar zijn om te shorten, de huidige rente 1 klein, de rentes waartegen het laatst aandelen zijn geleend/uitgeleend 2 klein en de ontwikkeling van de historische rentes 3 klein.

MU Juni 1.5

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX