Chat with us, powered by LiveChat

Voor- en nabeurs handelen in Amerikaanse aandelen

De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan om 15:30 (Nederlandse tijd) open en sluiten om 22:00. Dit zijn de reguliere handelstijden en bij de meeste brokers kunt u dan ook alleen tijdens deze periode handelen in Amerikaanse aandelen. Nu is het zo dat Amerikaanse bedrijven regelmatig na het sluiten van de beurs (22:00 uur) hun cijfers bekend maken. Als gevolg daarvan volgen vaak grote koerssprongen in positieve of negatieve zin. Bij LYNX is het mogelijk om ook buiten de reguliere handelstijden te handelen op de Amerikaanse beurs. Dit biedt u als belegger de unieke mogelijkheid om direct na het bekend worden van de cijfers te handelen. Hieronder wordt kort uitgelegd hoe u kunt instellen dat uw order buiten reguliere handelstijden uitgevoerd kan worden en hoe u uw grafieken hierop kunt aanpassen.

Wanneer u een order opgeeft voor een bepaald Amerikaans aandeel, kunt u in de kolom onder Geldigheidsduur (Time in Force) 1 middels een vinkje aangeven of deze order buiten de reguliere handelstijden 2 of tijdens de pre-open sessie 3 uitgevoerd mag worden. Zie ook onderstaande afbeelding:

MU Juli 1.1
1
2
3
Als u het vinkje aanzet bij “Voer uit buiten Reguliere Handelstijden” dan kan uw order tussen 10:00 en 02:00 uitgevoerd worden.

Als u het vinkje aanzet bij “Sta Voor Opening Toe”, dan kan uw order tussen 10:00 en 22:00 uitgevoerd worden.

Ook in uw grafieken kunt u aangeven dat u het koersverloop van het aandeel buiten de reguliere handelstijden getoond wilt zien. U kunt dit doen door in het menu Grafiek Parameters het vinkje bij “Toon koersen buiten reguliere handelsuren” 1 aan te zetten. Zie ook onderstaande afbeelding:

MU juli 1.2
1

LET OP: als u de koersen buiten de reguliere handelstijden getoond wilt zien in uw grafiek of in uw handelsplatform, dan heeft u wel het desbetreffende koersdata-abonnement nodig. Dit kan een van de volgende drie abonnementen zijn: AMEX Equities (1.50 USD/kalendermaand), NASDAQ Equities (1.50 USD/kalendermaand) of NYSE Equities (1.50 USD/kalendermaand).