Chat with us, powered by LiveChat

Selecteer de categorie waar u een vraag over heeft:

LYNX Handelsplatform

Beschikbare ordertypes

In het handelsplatform kunt u voor verschillende ordertypes kiezen. Wanneer u een order aanmaakt komt er standaard LMT (limietorder) te staan. Wanneer u hierop klikt, heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere ordertypes.

Order inleggen in het LYNX Handelsplatform

Indien u beschikt over realtime koersdata dan kunt u middels de snelle orderingave zeer snel een order plaatsen .

Order inleggen middels het orderticket

Middels het uitgebreide orderticket kunt u een order plaatsen waar u direct al uw orderdetails kunt opgeven.

Aandeel shorten

Niet alle aandelen zijn beschikbaar voor shortselling. Binnen het platform kunt u controleren of het mogelijk is om short te gaan in een specifiek aandeel.

Margin controleren bij inleggen order

Tijdens het plaatsen van een order kunt u direct zien wat de impact van de order is op uw marginvereisten.

Verschil tussen SMART handelen en via specifieke beurs

Aandelen worden vaak op meerdere beurzen verhandeld en het is aan u om een keuze te maken naar welke beurs u uw order wilt versturen.

Bracket orders

Via het LYNX handelsplatform heeft u de mogelijkheid om een Bracket Order in te leggen. Met een Bracket Order kunt u vooraf uw verlies beperken en uw winst vaststellen.

Gekoppelde forex order

Indien u aandelen die genoteerd staan in een andere valuta wenst aan te kopen middels euro’s kunt u gebruik maken van een gekoppelde FX order.

Order uitvoering

Nadat u een order heeft ingelegd kunt u direct controleren of uw order is uitgevoerd, deeluitvoering heeft gehad, of nog geen uitvoering heeft gehad.

Kleuren orderstatus

Wanneer u een order verzendt via het LYNX Handelsplatform kunt u direct zien wat de status van de order is. Er wordt onderscheid gemaakt tussen negen verschillende order statussen. Informatie over de orderstatus is zichtbaar in de kolom status en wordt weergegeven middels kleurcodes.

Handelen in de veiling

Bij LYNX is het mogelijk om te participeren in de openings- en slotveilingen op beurzen over de gehele wereld. Om in een openings- of slotveiling mee te doen, dient u uw order op de juiste manier en tijdens de daarvoor bestemde periode in te leggen.

OCA groep

Middels een OCA groep zorgt u ervoor dat slechts één order van de aangemaakte orders zal worden uitgevoerd en dat de overige order(s) automatisch door het systeem worden geannuleerd.

Order triggermethode

Bij het aanmaken van een stoporder is het belangrijk om bewust te zijn van de triggermethode die wordt gehanteerd. U kunt zelf aangeven welke triggermethode u wilt gebruiken.

Conditionele order

Een conditionele order is een order die automatisch wordt verstuurd of geannuleerd als aan één of meerdere door u opgegeven criteria wordt voldaan.

Geldigheidsduur order

Wanneer u een order opgeeft kunt u deze order als dagorder of doorlopende order opgeven. Er zijn echter nog enkele andere order looptijden beschikbaar binnen het LYNX Handelsplatform.

Opties vroegtijdig uitoefenen

Het is mogelijk om aandelenopties vroegtijdig uit te oefenen. Dit kan in specifieke gevallen economisch gunstig zijn.

Valutaorders / gekoppelde valutaorders

Indien u handelt in buitenlandse effecten worden deze aangekocht in de valuta waartegen het effect genoteerd is. Het resultaat hiervan is dat er een negatieve buitenlandse valutapositie kan ontstaan.

Handel buiten reguliere handelstijden

U kunt bij LYNX niet alleen tijdens reguliere handelstijden handelen, maar ook buiten reguliere handelstijden.

Symbool van het effect opzoeken

Wanneer u de koersen van een bepaald effect wilt zien, dient u het symbool van het effect te weten. Wanneer u het symbool van een effect niet weet, kunt u desbetreffend effect toch opzoeken in het handelsplatform.

Symbool van het effect opzoeken

Wanneer u de koersen van een bepaald effect wilt zien, dient u het symbool van het effect te weten. Wanneer u het symbool van een effect niet weet, kunt u desbetreffend effect toch opzoeken in het handelsplatform.

Diepteboek

U kunt in het LYNX handelsplatform het diepteboek opvragen van een effect. Hiermee kunt u alle orders inzien.

ComboTrader

In de ComboTrader kunt u snel en eenvoudig optiecombinaties aanmaken en handelen.

Option Strategy Lab

In het Option Strategy Lab kunt u eenvoudige en complexe optiecombinaties samenstellen op basis van uw verwachting van de prijs of de volatiliteit van een bepaalde onderliggende waarde.

Portefeuille herbalanceren

Als LYNX-belegger kunt u de Rebalance Portfolio tool gebruiken om eenvoudig de weging van uw portefeuille per positie te herstellen.

Time & Sales

Middels Time & Sales heeft u de mogelijkheid om alle historische bied- en laatkoersen en de daarbij horende transactievolumes in te zien.

FX Trader

De FX Trader is speciaal voor valutahandelaren ontwikkeld om snel en eenvoudig te kunnen handelen in verschillende valutaparen.

Markt Scanner

Middels de Markt Scanner is het mogelijk om snel een bepaalde markt te scannen op basis van instrument, locatie, filtercriteria en parameters.

Mutual Fund/ETF Replicator

Middels de Mutual Fund Replicator is het mogelijk om snel en eenvoudig alternatieven te vinden voor beleggingsfondsen in de vorm van ETFs.

Risk Navigator

Met de risk navigator krijgt u inzicht in de risico’s van alle openstaande posities binnen uw beleggingsportefeuille.

Option Chain

In de Option Chain kunt u alle beschikbare opties van een bepaalde onderliggende waarde eenvoudig filteren op een aantal kenmerken om een overzicht te krijgen van de door u gewenste optieseries.

Probability Lab

Het Probability Lab biedt u een praktische en visuele manier om met opties te werken zonder over de ingewikkelde wiskunde na te hoeven denken.

Performance Profile

Als u bij het plaatsen van een optieorder graag wilt weten wat een beweging in de onderliggende waarde voor impact heeft op uw positie, dan kunt u dit bekijken in het Performance Profile.

E-mail van transacties

Bij LYNX is het mogelijk om in te stellen dat u direct een e-mail ontvangt wanneer een transactie is uitgevoerd op uw effectenrekening.

Alerts instellen

Het LYNX Handelsplatform biedt de mogelijkheid om waarschuwingen in te stellen op basis van door u opgegeven voorwaarden. Op deze wijze wordt u direct op de hoogte gesteld wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan.

SLB (Shortfee) grafiek

Bij LYNX heeft u de mogelijkheid om aandelen te shorten.  Neemt u een shortpositie mee naar de volgende handelsdag, dan wordt hiervoor een short interest fee in rekening gebracht.

Creëer virtuele effecten

De Virtual Security tool biedt de mogelijkheid om een virtueel effect te creëren. U kunt de koers van de door u gecreëerde virtuele effecten bekijken en u kunt een grafiek opvragen op basis van historische koersen

Index Arbitrage Meter

De Index Arbitrage Meter geeft visueel (middels een groene of rode balk) weer of de dichtstbijzijnde future tegen een premie of korting geprijsd is ten opzichte van de fair value van de future.

Fundamentele bedrijfsdata

Binnen het LYNX Handelsplatform heeft u toegang tot fundamentele bedrijfsdata afkomstig van Reuters. Dit kan een toegevoegde waarde zijn voor uw analyses.

FYI Notificaties

FYI (For Your Information) notificaties zijn bedoeld om beleggers te informeren over aankomende gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op hun rekening.

Grafieken openen

Binnen enkele klikken kunt u een grafiek openen voor ieder beschikbaar aandeel in het LYNX Handelsplatform.

Grafiek parameters aanpassen

Door het aanpassen van Grafiek parameters kan de grafiek volledig naar eigen wens worden aangepast. Geef bijvoorbeeld dividenduitkeringen, maar ook transacties weer in uw grafiek.

Grafiek sjabloon opslaan

Indien u de grafiek helemaal heeft samengesteld naar eigen wens kunt u het grafieksjabloon opslaan, zodat u ook andere effecten kunt bekijken met de zelfde grafiek parameters.

Technische indicatoren

U kunt binnen het LYNX Handelsplatform gebruik maken van ruim 80 technische indicatoren. Deze indicatoren kunnen u helpen bij het nemen van handelsbeslissingen.

Transacties weergeven in grafiek

Voor daghandelaren kan het interessant zijn om in de grafiek te kunnen zien op welk niveau is aangekocht of verkocht.

Futures doorlopend weergeven in de grafiek

In het LYNX handelsplatform is het mogelijk om doorlopende futures toe te voegen. Van een doorlopende future kunt u een uitgebreidere grafiek weergeven dan van een enkele future.

Instellingen handelsscherm herstellen

Het kan voorkomen dat de instellingen van uw handelsplatform verloren zijn gegegaan. Deze kunt u eenvoudig herstellen middels de Settings Recovery knop.

Downloaden nieuwe handelsschermen

Op basis van uw profiel worden specifieke handelsschermen ingeladen voor uw rekening. Indien u een eenvoudiger of uitgebreider handelsscherm wenst te gebruiken kunt u deze downloaden.

Toevoegen van tabbladen aan het handelsscherm

Het LYNX Handelsplatform is volledig aanpasbaar naar eigen wens. Zo kunt u ook handmatig tabbladen toevoegen aan uw handelsscherm.

Tabbladen loskoppelen

Indien u graag met afzonderlijke schermen werkt, is het mogelijk om tabbladen los te koppelen van het platform.

Portefeuille sorteren

U heeft de mogelijkheid om uw posities te sorteren op type effect, expiratie, expiratie + optierecht, industrie of op alfabetische volgorde.

Kolommen toevoegen aan het handelsscherm

U kunt uw handelsscherm naar eigen wens indelen door het toevoegen of verwijderen van kolommen, zodat u enkel de informatie ziet waar u geïnteresseerd in bent.

Aanpassen Trader Dashboard

In het Trader Dashboard kunt u effecten en rekeninggegevens toevoegen, zodat deze informatie te allen tijde en direct zichtbaar voor u is.

Kleuren wijzigen binnen het handelsplatform

De quotes binnen het LYNX Handelsplatform hebben verschillende kleuren. Het is handig om te weten wat deze kleuren betekenen, want deze geven u extra informatie over de getoonde quotes.

Configuratie platform

Alle instellingen van het LYNX Handelsplatform zijn naar eigen wens aan te passen. Een aantal aanpasbare instellingen worden in dit artikel besproken.

FYI Notificaties

FYI (For Your Information) notificaties zijn bedoeld om beleggers te informeren over aankomende gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op hun rekening.

Rekening waarde bekijken

U kunt via het handelsplatform alle belangrijke waarden, waaronder uw rekeningwaarde, van uw rekening bekijken. U doet dit door op de button Rekening te klikken.

Portefeuille bekijken

U kunt via het LYNX handelsplatform uw portefeuille en alle belangrijke waarden van uw rekening bekijken. U doet dit door op de button Rekening te klikken.

Bestedingsruimte controleren

Indien u een margin-rekening heeft bestaat de mogelijkheid tot bevoorschotting. Bekijk waarop u moet letten in het LYNX handelsplatform om te voorkomen dat posities geliquideerd worden als u gebruik maakt van bevoorschotting of margin.

Margin vereisten bekijken

U kunt via het handelsplatform alle belangrijke waarden, waaronder uw margin vereisten, van uw rekening bekijken. U doet dit door op de button Rekening te klikken.

Cash dividend

Als een bedrijf cashdividend uitkeert, ontvangt u cash. Dit bedrag kunt u terugvinden in uw rekeningoverzicht.

Stock- of keuzedividend

Als een bedrijf aandeel- of keuzedividend uitkeert, ontvangt u dividendrechten. Deze dividendrechten worden zichtbaar in uw portefeuille.

Marktwaarde Werkelijke Valutaposities

U kunt u in de Valuta Portefeuille tabel de waarde van al uw posities inzien uitgedrukt in de betreffende valuta. Op deze wijze kunt u eenvoudig inzien hoe uw portefeuille is opgebouwd in verschillende valuta’s.

Fictieve Valuta Posities

De tabel Fictieve Valuta Posities is een interessante tabel voor valutahandelaren waar de winsten en verliezen van forex transacties bijgehouden kunnen worden.

Toon waarden in basisvaluta

Het is mogelijk om posities die genoteerd zijn in buitenlandse valuta’s weer te geven in uw basisvaluta.

Weergave van valutatransacties

U handelt bij LYNX in 21 verschillende valuta’s. Al deze verschillende valuta’s kunt u naast elkaar aanhouden op één beleggingsrekening. Een belangrijk aspect van het actief handelen in valuta’s is de virtuele valutaportefeuille.

Valutaorders / gekoppelde valutaorders

Indien u handelt in buitenlandse effecten worden deze aangekocht in de valuta waartegen het effect genoteerd is. Het resultaat hiervan is dat er een negatieve buitenlandse valutapositie kan ontstaan.

Liquideer als laatst

Met de mogelijkheid “Liquideer als laatste” kunt u aangeven welke positie(s) u het liefst als laatst gesloten wilt hebben in het geval van een gedwongen sluitingstransactie.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX