Chat with us, powered by LiveChat

Tarieven, Margin, Koersdata

Tarievenoverzicht

Op deze pagina vindt u alle transactiekosten, rentetarieven en mogelijke overige kosten die van toepassing zijn op uw LYNX effectenrekening.

ADR Passthrough fee

Rekeninghouders met posities in American Depositary Receipts (ADRs) moeten rekening houden met het feit dat voor deze effecten periodieke kosten in rekening worden gebracht.

Negatieve rente

Als gevolg van het beleid van centrale banken zijn de rentes in de afgelopen jaren gestaag afgenomen. In het kader van deze ontwikkeling brengt LYNX voor bepaalde cashposities een negatieve kredietrente in rekening.

Hoe stelt LYNX de margin vast

LYNX stelt zijn margin voor Euronext contracten vast op basis van SPAN. Door SPAN kunt u bij LYNX een zeer lage margin aanhouden.

Marginvereisten bekijken

U kunt via het LYNX handelsplatform alle belangrijke waarden zoals de margin vereisten van uw rekening bekijken. U doet dit door op de button Rekening te klikken.

Margin nieuwe positie

Voordat u een order naar de beurs verstuurt, kunt u controleren hoe hoog de margin is die u voor de positie moet aanhouden.

Special Memorandum Account

SMA staat voor Special Memorandum Account. Het betreft een kredietlijn die gecreëerd wordt wanneer de marktwaarde van de effecten op een margin rekening in waarde stijgt.

Bestedingsruimte bekijken

De kolom “Huidige beschikbare liquide middelen” geeft exact aan hoeveel bestedingsruimte u nog heeft.

Liquideer als laatst

Met de mogelijkheid “Liquideer als laatste” kunt u aangeven welke positie(s) u het liefst als laatst gesloten wilt hebben in het geval van een gedwongen sluitingstransactie.

Overzicht beschikbare koersdata bundels

Standaard beschikt u over realtime koersdata van de 2000 grootste Europese aandelen. Indien u koersdata van specifieke beurzen wilt ontvangen dient u hiervoor een koersdata bundel af te sluiten.

Koersdatabundels inschakelen

Voor bepaalde beurzen dient u een koersdatabundel aan te schaffen om realtime data te ontvangen. U kunt uw koersdatabundels beheren in het Account Management.

Koersdatabundels uitschakelen

U kunt te allen tijde uw actieve koersdatabundel(s) uitschakelen. Nadat u de bundel(s) heeft uitgeschakeld zult u vanaf de volgende maand geen realtime koersdata meer ontvangen.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX