Chat with us, powered by LiveChat

Hoe kan ik mijn cashrekening omzetten naar een marginrekening?Verschillende transacties zijn niet mogelijk met een cashrekening, maar enkel met een marginrekening.

We zullen eerst de grootste verschillen in mogelijke transacties uitleggen tussen een cash- en een marginrekening. Hieronder kunt u dan de nodige stappen terugvinden die u dient te ondernemen om uw rekening te wijzigen van een cash- naar marginrekening.

Een marginrekening geeft u de mogelijkheid om een negatieve valutapositie te hebben waarop u interesten dient te betalen.

Verder geeft dit type rekening u ook de mogelijkheid om in producten te handelen met een hefboom. Het belangrijkste voordeel van deze rekening is de mogelijkheid om uw inkomen te verhogen. Dit gaat natuurlijk hand in hand met mogelijke verliezen als gevolg van de hefboomwerking indien u handelt op margin. Daarom is een goede kennis van de werking van margin essentieel voor het correct gebruik van dit type rekening.

Cashrekening IBIEMarginrekening IBIE
Aandelen/ETFs/beleggingsfondsenAandelen/ETFs/beleggingsfondsen
Amerikaanse OTC aandelenAmerikaanse OTC aandelen
ObligatiesObligaties
Enkel longposities in opties en gedekte optiepositiesOpties
ValutaomzettingenValutaomzettingen
Futures
Futureopties
Metalen
Complexe producten en gestructureerde producten
Settlementperiode van T+1 voor opties, futures en futureopties. Voor andere producten is er een settlementperiode van T+2.Settlementperiode van T+1 voor opties, futures en futureopties. Voor andere producten is er een settlementperiode van T+2. Beschikbare middelen kunnen gebruikt worden voor deze trades gesetteld zijn.
Geen minimumsaldo op de rekening vereist.Mimimum €2.000 als saldo om gebruik te kunnen maken van de functionaliteiten van uw marginrekening. Indien het saldo lager is, zullen deze functionaliteiten wegvallen.
Geen handel op margin mogelijk: gesettelde cash in de valuta van de transactie is vereist.Op risico gebaseerd IBIE-margesysteem + marginvereisten voor futurecontracten.
Enkelvoudige rekeningstructuurMeervoudige rekeningstructuur voor het verhandelen van bepaalde producten
Shortposities zijn niet mogelijkShortposities mogelijk
 • Klik hier om in te loggen in uw Account Management.
 • Als u bent ingelogd in het administratieve gedeelte van uw effectenrekening ziet u in de rechterbovenhoek een icoon.U kunt op het icoon klikken en vervolgens voor Settings kiezen.
 • Rechts in uw scherm onder  Account Configuration klikt u op Account Type: Cash. 1
  1
 • Kies vervolgens bij Account Type 4 voor Margin 5 en klik op Continue 6. Doorloop en bevestig vervolgens de voorwaarden.
  5
  4
  6
 • Vul bij Trading on Margin 7 uw kennis en ervaring in en klik op Continue 8. Doorloop en bevestig vervolgens de voorwaarden.
investment experience
7
8

LET OP: Het kan 24-48 uur duren voordat uw verzoek is goedgekeurd.