Chat with us, powered by LiveChat

Wat betekent de foutmelding: “Order size must be a multiple of lot size”?

Een lot staat voor de hoeveelheid contracten dat per order wordt verhandeld. Voor de aandelenmarkten geldt in de meeste gevallen een standaard lot size van 100 aandelen. Dit wordt ook wel gezien als een round lot, net zoals 200, 300 enzovoorts. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om orders van minder dan 100 aandelen te versturen. Dit zijn zogeheten odd lots. Een order van 472 aandelen heeft dus vier round lots van 100 en één odd lot van 72. Een aantal beurzen heeft een minimum lot size. Dit betekent dat er dan uitsluitend in een veelvoud van deze minimum lot size gehandeld kan worden. Voorbeelden hiervan zijn de Hong Kong Stock Exchange en de Tokyo Stock Exchange.

Wanneer men  bij het ingeven van een order geen rekening houdt met de eventuele minimum lot size, kan deze foutmelding dus naar voor komen.

Voorbeeld: Tencent op de Hong Kong Stock Exchange

 

Als voorbeeld nemen we het aandeel Tencent dat verhandeld wordt op de beurs in Hong Kong. Op de website van de Hong Kong Stock Exchange kunt u de contractspecificaties vinden. Hieruit volgt dat de standaard minimum lot size 100 is . Dit aandeel kunt u dus uitsluitend in een veelvoud van 100 stukken verhandelen.

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen per telefoon, chat of e-mail. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8:30 tot 18:00 uur. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag.

Direct contact opnemen

Het team van LYNX
Het team van LYNX